Met een betere slaaphouding scoliose verbeteren
Met een scoliose is het vaak lastig om een goede slaaphouding te vinden. Wist u dat uw slaaphouding van invloed is op uw scoliose? Mensen met een scoliose draaien minder vaak en liggen vaker op hun rug. Vaak liggen ze ook op 1 zijde prettiger. Maar slapen op 1 zijde heeft een negatief effect op de scoliose.

Wat zou het u opleveren als uw scoliose afneemt?
 
Wanneer iemand op zijn of haar zijde ligt is de onderste zijde altijd langer dan de bovenste. Deels wordt dat opgevangen door een goed ondersteunend matras, maar voor een belangrijk deel niet. De lendenwervels zakken door de zwaartekracht richting de matras en het bekken en de schouders komen hierdoor scheef te staan. Als dit een groot deel van de nacht zo is, vervormt de wervelkolom naar de slaaphouding en heeft dat gevolgen voor overdag. Daarom is het belangrijk om in 3 verschillende houdingen te slapen (links, rug en rechts). En daar ligt precies de uitdaging bij een scoliose. 
 
Start Ergotherapie heeft veel ervaring met het verbeteren van slaaphouding bij scoliose en het weer aanleren van nieuwe slaaphoudingen. Zo nodig kijken we naar een geschikte ondersteuning van uw slaaphouding. 
Bent u benieuwd of uw scoliose ook te verbeteren is? Neem dan contact op voor een afspraak.


De foto hierboven is gebruikt met toestemming van SlaapFysio.